Σπαράζει καρδιές: Έφηβη που πέρασε στο Πανεπιστήμιο πήρε μαζί την γιαγιά της για να μπορεί να την φροντίζει! (photos)

Μια αποφασισμένη φοιτήτρια έλιωσε την καρδιά χιλιάδων ανθρώπων επειδή πήρε την άρρωστη γιαγιά της να ζήσει μαζί της για να την φροντίζει. Η Λίου Λιν, μια φοιτήτρια από την πόλη Τσεϊντού της νοτιοδυτικής Κίνας, φροντίζει την άρρωστη 93χρονη γιαγιά της από τον Απρίλιο.

Είναι η μόνη που φροντίζει την γιαγιά της, αφού ο πατέρας της πέθανε και η μητέρα της είναι πολύ άρρωστη για να την περιποιηθεί.

23

Η κοπέλα, η οποία σπουδάζει Οικονομικά και Διαχείριση Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Τσειντού, αποφάσισε να πάρει την γιαγιά της από την πόλη της, το Neijang, στο μικροσκοπικό δωμάτιο που νοικιάζει. Η Λίου είπε ότι ήθελε να δείξει την ευγνωμοσύνη στην γιαγιά της, η οποία υποφέρει από κατάγματα στα οστά.

“Η γιαγιά μου με μεγάλωσε και τώρα είναι η σειρά μου να την φροντίσω.”

Η Λίου είπε ότι η γιαγιά της πέρασε δύσκολη ζωή και οι 3 γιοι της, ανάμεσα τους και ο πατέρας της Λίου, έχουν πεθάνει. Η Λίου και η γιαγιά της μένουν σε ένα δωμάτιο που νοικιάζουν, 10 λεπτά από το πανεπιστήμιο. Το μικροσκοπικό τους σπίτι έχει δύο κρεβάτια, μια ντουλάπα, ένα τραπεζάκι σαλονιού και ένα τραπέζι. Το νοίκι τους είναι 70 λίρες το μήνα.

Ο μικρότερος αδερφός της Λίου, ο οποίος δουλεύει στο Τσειντού, τις επισκέπτεται κάθε μήνα. Τους δίνει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του (233 λίρες) για να καλύπτουν τα καθημερινά τους έξοδα. Αν και η Λίου περνά τον περισσότερο χρόνο της φροντίζοντας την γιαγιά της, οι ακαδημαϊκές της επιδόσεις είναι εντυπωσιακές.

24

25

Η ιστορία της έχει συγκινήσει το πανεπιστήμιο, το οποίο προσέφερε στην Liu υποτροφία. Ωστόσο, η Λίου αρνήθηκε. “Δεν αισθάνομαι καλά να δεχτώ τα χρήματα κάποιου άλλου χωρίς λόγο.” “Ο αδερφός μου δουλεύει και εγώ μπορώ να βρω δουλειά με μερική απασχόληση. Δεν θέλω να βασίζομαι στην βοήθεια των άλλων όσο τα καταφέρνω.”

26

Είναι δύσκολο να ετοιμάζεις γεύματα για μια 93χρονη που έχει μόνο ενάμιση δόντι. Η Λίου ξυπνά στις 7:30 κάθε πρωί για να φτιάξει γλυκά πιτάκια για την γιαγιά της και ετοιμάζεται για το πανεπιστήμιο. Η σχολή τελειώνει το μεσημέρι. H Λίου πηγαίνει στο κοντινό σούπερ μάρκετ και μετά μαγειρεύει μεσημεριανό.

Επίσης, αγοράζει στην γιαγιά της τα αγαπημένα της σνακ: μαρσμέλοου, ζαμπόν και χοιρινό κιμά. Αν και η Λίου είναι μικροκαμωμένη, κουβαλάει την γιαγιά της κάτω και την βάζει στο αναπηρικό καροτσάκι. Όταν έχει καλό καιρό, η Λίου πηγαίνει την γιαγιά της να δει “square dancing”, μια άσκηση γυμναστικής που είναι δημοφιλής στις μεγαλύτερες γυναίκες και συνήθως διοργανώνεται σε πλατείες.

27

Επειδή στην γιαγιά της αρέσει να βλέπει πολεμικές ταινίες, η Λίου τις κατεβάζει στο λάπτοπ της για να μπορεί να τις βλέπει όταν είναι μόνη. Η Liu έχει πάρει και μια γάτα στην γιαγιά της, την Dangdang, για να της κάνει παρέα.

Από τότε που η γιαγιά της μετακόμισε μαζί της, η Λίου δεν έχει χρόνο για τους φίλους της. Έτσι, τους καλεί μόνο μερικές φορές για φαγητό.

Η Λίου είπε ότι η γιαγιά της καμιά φορά σιγοψιθυρίζει τραγούδια τη νύχτα και έχει πάρει βάρος από τότε που μετακόμισε μαζί της.

“Όπου και να είμαι στο μέλλον, θα παίρνω και την γιαγιά μαζί.”

Πώς σας φαίνεται η ιστορία τους;

Πηγή: www.diaforetiko.gr