Φωτιά – Σοκαρισμένοι οι ιατροδικαστές: Ούτε στην τραγωδία με το HELIOS δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο

Σοκαρισμένοι από την ασύλληπτη τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική εμφανίζονται οι ιατροδικαστές.

Για μία κατάσταση πρωτόγνωρη και μαζικής καταστροφής έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης,περιγράφοντας τον τραγικό απόηχο των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, που έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 81 νερούς.

Μιλώντας στους δημιοσιογράφους ανέφερε πως «έχουμε διενεργήσει ιατροδικαστική έρευνα σε αρκετά θύματα. Οι αιτίες των θανάτων οφείλονται κυρίως σε απανθρακώσεις και σε πνιγμούς εντός του ύδατος. Επιπροσθέτως, γίνεται η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες».

Ο κ. Καρακούκης δήλωσε πως έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες της ιατροδικαστικής έρευνας. «Είναι σοροί που έχουμε είναι γύρω στους 62. Πιστεύουμε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε τελειώσει», τόνισε.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η διαδικασία της αναγνώρισης καθίσταται δύσκολη, καθώς τα περισσότερα θύματα είναι απανθρακωμένα.

Για το τεράστιο μέγεθος της τραγωδίας μίλησε ο Προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, Ηλίας Μπογιόκας. Ο κ. Μπογιόκας εμφανίστηκε συγκλονισμένος από την τραγωδία, λέγοντας μάλιστα πως δεν έχουν αντικρίσει ξανά κάτι παρόμοιο. Μάλιστα, χαρακτήρισε την κατάσταση χειρότερη από ότι εκείνη με την αεροπορική τραγωδία με το Helios. 

«Κάτι αντίστοιχο σαν κακώσεις και σαν κάψιμο είχαμε συναντήσει στην υπόθεση με το Helios. Ωστόσο, εκείνη ήταν περιορισμένος ο κόσμος που χάθηκε. Εδώ είναι διάσπαρτη η τραγωδία» ανέφερε συγκεκριμένα.

[newsbomb]