Πριν από λίγο καιρό το αρχιτεκτονικό γραφείο William/Kaven ολοκλήρωσε το «Royal», ένα απομακρυσμένο σπίτι που δείχνει σαν να είναι εγκαταλελειμμένο μέσα στο δάσος του Pacific Northwest, μιας περιοχής στα δυτικά της Βόρειας Αμερικής.

Παρά το γεγονός ότι το σκηνικό φαίνεται βουκολικό, το σπίτι στην πραγματικότητα βρίσκεται στο δάσος του Πόρτλαντ και απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να σχεδιάσουν ένα σπίτι ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του δάσους.

Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός είναι πλήρως εναρμονισμένος με το τοπίο που υπάρχει τριγύρω, ενώ από κάθε όροφο του σπιτιού οι κάτοικοι μπορούν να χαζέψουν ελεύθερα τη θέα του δάσους. Μάλιστα, σε αυτό βοηθούν αρκετά και οι μεγάλες βεράντες που υπάρχουν σε κάθε πλευρά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προς πώληση, ενώ την επίπλωσή του έχει αναλάβει η εταιρεία The Good Mod που ειδικεύεται στο μεσαιωνικό ντιζάιν.

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Το σπίτι βρίσκεται σε ένα από τα εννιά οικόπεδα που έχει συνολικά στην κατοχή του το γραφείο William/Kaven και οι συνεργάτες του. «Το Royal είναι το πρώτο σπίτι μιας σειράς από αντίστοιχα που θα βρίσκονται σε ξεχωριστές τοποθεσίες μέσα στο δάσος» εξηγεί ο συνεργάτης του γραφείου, Daniel Kaven. «Η θέση αυτού του σχεδίου ήταν για να ζει ανάμεσα στα δέντρα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Το σκουρόχρωμο φουαγιέ σε συνδυασμό με τα τεράστια, εντυπωσιακά παράθυρα είναι αυτά που οδηγούν τον επισκέπτη στο καθιστικό, το οποίο διαθέτει λευκά δρύινα πατώματα, τζάκι και μια μεγάλη κουζίνα.

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Τα δωμάτια του σπιτιού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε την ημέρα να μπαίνει το φως του ήλιου, ενώ το ίδιο ισχύει στην κουζίνα και στους υπόλοιπους χώρους. Βέβαια, λόγω των ψηλών δέντρων που υπάρχουν τριγύρω, πολλές φορές είναι σαν να χάνεις την αίσθηση για το εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι.

Το «Royal» διαθέτει συνολικά τέσσερα υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και ένα τεράστιο γκαράζ. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται προς πώληση, ενώ την επίπλωσή του έχει αναλάβει η εταιρεία The Good Mod που ειδικεύεται στο μεσαιωνικό ντιζάιν.

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Φωτο: Jeremy Bittermann / JBSA

Με πληροφορίες από Design Boom

[lifo]