Αγωνία για την εξέλιξη των ερευνών από την οικογένεια του ζευγαριού που βρέθηκε κατακρεουργημένο – Τι λέει η αδερφή του καθηγητή στο protothema.gr

Στο πλευρό του 15χρονου γιου του ζευγαριού που δολοφονήθηκε άγρια στην Κύπρο προσπαθούν να σταθούν όλοι οι συγγενείς του ζευγαριού, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τη σύλληψη του 33χρονου, που φέρεται ότι έχει πει ότι το έγκλημα σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Το παιδί είναι ακόμη σοκαρισμένο» λέει η θεία του

«Το παιδί είναι ακόμη σοκαρισμένο και μένει μαζί μου», δηλώνει η θεία του, αδερφή του καθηγητή που κατακρεουργήθηκε μέσα στο σπίτι του. Η γυναίκα εξηγεί στο protothema.gr ότι ο γιος της οικογένειας έχει μεγάλη αγωνία για την εξέλιξη των ερευνών, παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται.

«Δεν έχουμε ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές».

Η αδερφή του καθηγητή προσπαθεί να περιγράψει τα συναισθήματα της οικογένειας, μετά και τη σύλληψη του 33χρονου. «Από τη μία νιώθουμε ανακούφιση και από την άλλη έχουμε μεγάλη αγωνία για να δούμε τι θα γίνει», εξηγεί.

Όμως, εκφράζει το δικό της παράπονο για την έλλειψη ενημέρωσης από τις αρχές. «Γενικότερα δεν έχουμε ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές και ό,τι μαθαίνουμε, είναι αυτά που ακούμε από τα ΜΜΕ», επισημαίνει με μια δόση πικρίας.

Τι εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές

Κι ενώ το στυγερό διπλό φονικό εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινωνία της Κύπρου, οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης με σκοπό ο 33χρονος που συνελήφθη να ανακριθεί περαιτέρω.

Η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι εναντίον του 33χρονου εξετάζει κατηγορίες για: φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για διάπραξη φόνου, ληστεία, είσοδο ενόπλου με σκοπό τη κλοπή, απαγωγή με σκοπό τον περιορισμό και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων.

Ο 15χρονος άκουσε το κλάμα της μητέρας του και νόμιζε ότι ήταν όνειρο 

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 15χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει για ύπνο γύρω στις 10:30 και κάποια ώρα αργότερα άκουσε το κλάμα της μητέρας του και νόμιζε ότι ήταν όνειρο. Όταν ξύπνησε είδε τον ένα δράστη.

Είχε παραβιαστεί το παράθυρο της κουζίνας και ο ένας εκ των δύο δραστών, όπως κατέθεσε ο 15χρονος, του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα στον δεύτερο δράστη.

Η περιγραφή των δύο δραστών από τον 15χρονο

Ο 15χρονος περιέγραψε τους δύο δράστες. Όπως είπε στους ανακριτές τον κλείδωσαν στην αποθήκη και ο ένας εκ των δύο του είπε πως δεν θα τον πειράξει γιατί έχει και αυτός μικρό γιο. Διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι έλειπε το πορτοφόλι του Γ. Χατζηγεωργίου και οι πιστωτικές του κάρτες. Ο 15χρονος θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη, ενώ αναζητείται η ταυτότητα του δεύτερου ατόμου.

Τα στοιχεία που «έδειξαν» τον 33χρονο

Ο 33χρονος είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί στην περιοχή ενώ σε έρευνα στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό. Ωστόσο συνδέθηκε με DNA με αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Ο 33χρονος ανακρινόμενος είπε ότι ξέρει τι έγινε το βράδυ του φόνου και σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια. Είπε ακόμα ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται. Ανακρινόμενος είπε ότι το 2012 είχε πάει στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου για να κάνει κάποιες δουλειές και από τότε άρχισε να σχεδιάζει τον φόνο.

Στο αυτοκίνητο του 33χρονου βρέθηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία είχε καταγράψει πολλά στοιχεία για τον διπλό φόνο. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές 5-7 ημερών πριν. Φέρεται επίσης να είχε πει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι σε λίγες μέρες θα γίνει πλούσιος και θα αγοράσει όλα τα σπίτια της περιοχής. Ανέφερε ακόμα ότι είχε άνθρωπο μέσα στο σπίτι για να τον βοηθήσει.

Η αστυνομία υποστήριξε πως ο πληροφοριοδότης της είναι αξιόπιστος. Στη σκηνή του φόνου βρέθηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία ο 33χρονος είπε ότι είναι δικά του.

 

Πηγή: Protothema.gr